O zi la One & One

Toate activitatile se desfasoara in cadrul unei comunitati, intr-un grup mai mic sau mai mare. Exista trei schimburi in care personalul Nursing Home-ului se ocupa de administrarea medicatiei, asista si ajuta rezidentii in activitatile zilei si aplica tratamentele de recuperare adecvate fiecaruia.

Ziua incepe cu o perioada de inviorare variabila in functie de varsta, conditia fizica si conditia medicala, interval in care se administreaza si medicatia de dimineata.

Micul dejun se serveste in restaurant intr-o ambianta placuta care sa stimuleze starea de spirit pe parcursul intregii zile.
Dupa ce se seveste micul dejun, rezidentii sunt ajutati sau isi schimba singuri tinuta cu una de zi, astfel incat sa se simta bine si sa fie pregatiti pentru  vizite.

Fiecare rezident participa la un program individualizat de terapie si recuperare adaptat la limitele fiecaruia, sub indrumarea si supravegherea unui profesor de fiziokinetoterapie. Se urmareste “reeducarea” participantului pentru a-l ajuta sa devina independent si functional, iar rezidentii participa activ la aceste programe, imbunatatindu-si starea si facand progrese.

Pana la ora pranzului rezidentii iau parte la diverse activitati (jocuri de carti, remi, sah, table, comentarii pe marginea presei zilei) facilitate de un specialist in terapie ocupationala care ii antreneaza. Inainte de pranz se administreaza medicatia prescrisa fiecaruia.

Meniul pentru pranz este afisat dinainte pentru rezidenti si este stabilit de un dietetician in conformitate cu dorintele si conditia medicala a fiecaruia, iar pentru cei cu nevoi particulare se pregatesc meniuri speciale.
Corespunzator fiecarei categorii de rezidenti se concepe un meniu echilibrat cu multe legume si cu carne slaba, iar felurile de mancare sunt servite intr-o forma atragatoare si apetisanta.

Dupa ora pranzului urmeaza o perioada de odihna sau somn, optional, pana in jur de ora 4. In jurul orei 5 rezidentii se pregatesc pentru programul de seara care cuprinde activitati comune programate cu o saptamana inainte:
– seri de film
– seri cu jocuri de carti
– seri cu invitati speciali
– seri in care se rememoreaza evenimente placute
– seri in care se realizeaza felicitari de sarbatori pentru cei apropiati, etc.

Ora 5 sau ora ceaiului inseamna si ca rezidentilor li se ofera mici gustari, ceai sau cafea pe care sa le savureze in timpul activitatilor comune.

Diversificarea activitatilor si a locului in care acestea se desfasoara este foarte importanta pentru ca ii indeamna de rezidenti sa traiasca o viata activa si sa se simta tratati special.

Cina se serveste in restaurant, timp in care rezidentii sunt asistati pentru diverse alte necesitati.

Dupa cina rezidentii se retrag in camere in jurul orei 9-10, unde sunt asistati la schimbarea tinutei de zi cu cea de noapte.
Pe timpul noptii rezidentii sunt in contact permanent cu personalul prin telefoanele instalate pe noptiere, butonul de panica si prin senzorii care atentioneaza asistentele ca rezidentii sunt la toaleta.
Un pahar de apa este pus la indemana fiecarui rezident, iar camerele sunt dotate cu televizoare si sisteme de reglare a temperaturii in functie de nevoile fiecarui rezident.
Copyryght © 2017