saftica20.jpg

Standardul nostru de sterilitate folosind ASP Glosair 400

glosair 400
EAHSA
Russu Diploma

Informatii utile

3.jpg
american_mng.jpg
Russu

 

Echipa noastra este tot timpul pregatita pentru o intalnire cu dumneavoastra.

Contactati-ne...

Parteneri

logo bio-medica
 logo bioderm
 logo bio-dent
 logo melanomamayday
 
 
Istorie
Istorie Imprimare E-mail

One to One Nursing Home este implinirea si finalizarea unui vis infiripat cu mai bine de 75 de ani in urma.

Totul a inceput cu dorinta celor 5 frati Russu - bistriteni seriosi, muncitori si perseverenti - de a deveni doctori. 

Astfel, la inceputul secolului trecut, Emil, Iulian, Octavian, Aurel si Constantin au absolvit Facultati de Medicina in Bucuresti, Padova, Gratz.

 
 One to One Nursing Home - Saftica


Intorsi acasa, au venit cu titluri si diplome castigate prin munca, plini de entuziasmul tineretii, curajosi si dornici de a-si pune toata energia, priceperea si timpul, in slujba oamenilor. Alti tineri doctori, Magda si Grig Angelescu, Ileana Russu s-au alaturat grupului si cauzei.
Toti visau acelasi lucru - sa construiasca un sanatoriu pentru batrani, un loc privat unde fiecare pacient sa primeasca la cele mai inalte standarde ingrijirea si atentia da care aveau nevoie.

Odata cu demararea proiectului si finalizarea planului de actiune in detaliu, s-au achizitionat echipamente medicale. Echipa de tineri entuziasti era gata de actiune, insa cortina grea a razboiului a cazut peste tot si toate. Aripile tinerilor s-au frint si planurile personale au fost lasate deoparte. Proiectul nu s-a finalizat, dar visul nu a disparut.

Dr. Iulian Gavrila Russu, unul dintre cei cinci frati, un om remarcabil, chirurg pediatru la Siptalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, si-a extins activitatea medicala la nivelul cabinetului personal. A devenit un adevarat doctor de familie pentru mii de pacienti din tara si de dincolo de granite. Avea carisma si talentul de a cuceri omul din fata lui, lucru care facea parte din succesul tratamentului acordat.

Iubitor de viata si oameni, cu visul din tinerete inca viu in suflet, a cumparat la sfarsitul anilor 50 o proprietate in afara Bucurestiului - Saftica de astazi.

Timp de aproape 50 de ani, acesta a fost leagan de relaxare si inspiratie pentru familie, prieteni, artisti.

Ceea ce odata era livada celor o suta de copaci este acum Nursing Home-ul cu o suta de locuri, inconjurat de un parc ce pastreaza atmosfera de odinioara.

Pentru a nu se pierde, toate aceste traditii si valori, au fost transmise noilor generatii de doctori, Florin si Lucian Russu.

Cunoscand foarte bine istoria familiei si intelegand ca Romania nu era inca locul unde ideile inovatoare erau acceptate si apreciate, Florin si Lucian au emigrat in America la inceputul anilor 80.

 
Cu seriozitate si devotament, s-au inrolat in armata americana, pentru a-si continua educatia medicala si a-si imbogati experienta profesionala.

Pe durata a 15 ani, doctorii de astazi Viorica, Lucian si Florin Russu au continuat sa invete, sa profeseze, sa lucreze si sa conduca diverse spitale si Nursing home-uri in America. Au venit in contact direct si au invatat ce inseamna ingrijirea medicala individula in sistem privat.

 

Au trait, lucrat si invatat intr-o tara in care libertatea are un inteles profund pe care omul o simte si are o valoare inestimabila, indiferent de sex, varsta, conditie medicala sau pozitie sociala.

Situând omul si valoarea lui inainte de orice, ideea sanatoriului de alta data a renascut si s-au pus bazele Nursing Home-ului de astazi.

Ideea de serviciu medical privat a fost o adevarata provocare.

Pornindu-se de la o clinica, s-a continuat cu o serie de rezerve private in incinta catorva spitale de stat, la care s-a adaugat o retea proprie de ambulantă.

Au fost pasi curajosi care au adus satisfactii profesionale, dar mai mult decat orice au adus un standard nou in serviciile medicale private.

Feedback-ul nu a intarziat sa apara.

Noua abordare introdusa si pusa in aplicare in clinica medicala, rezervele din spital si serviciile de ambulanta au devenit in scurt timp un standard pe care l-au imprumutat multi colegi in mai multe orase din tara.

 One to One Nursing Home - Saftica

 

Deschidem portile unei institutii in exclusivitate pentru oameni, pentru a pastra, a prelungi si chiar a imbunatati sanatatea si echilibrul fizic, psihic si sufletesc.

 

Pornind de la necesitatea si de la lipsa unei verigi foarte importante in ingrijirea medicala a persoanelor de varsta a 3-a ideea a renascut, conceptul s-a materializat si am ajuns la stadiul actual de incununare a eforturilor depuse de mai multe generatii.

Conceptul american de Nursing Home este modificat si inbunatatit, aducand pe langa eficienta americana, rafinamentul european.

Este pentru prima data cand apare conceptul de hotel medical.

Familiei Doctor Russu, in decursul unui secol, i s-au alaturat si si-au pus amprenta pe ceea ce este astazi One to One Nursing Home, prin contributia fiecaruia profesionala, financiara, emotionala doctorii: dr. Magda Angelescu, dr. Grig Angelescu, dr Dana si Mihai Angelescu, dr. Ileana si Constantin Russu din America, Carla Agent din Elvetia, familia Comstock din America.

Nucleului de baza i s-au adaugat doctori tineri, optimisti, plini de entuziasm: dr. Patricia Sprincenatu, dr. Clara Petre, Demis Russu RN, fiecare din ei dedicandu-si timpul si talentul lor managerial in sistemul medical privat.
 
One To One Romania Imprimare E-mail

ONE TO ONE NURSING HOME
Un concept original american transpus in Romania.

 

One to One Nursing Home-Saftica


Oricine am fi, orice am face,  mai devreme sau mai tarziu valorile noastre sunt aceleasi, iar familia ramane o prioritate.

Grija pentru cei dragi noua aflati in imposibilitatea de a se ajuta singuri sau prin intermediul familiei pare uneori fara solutii sau greu de rezolvat.

Deschis in 2007, One To One Nursing Home este una din primele institutii de acest fel din Romania. Creat la cele mai inalte standarde occidentale, One to One a fost conceput si construit in cele mai mici detalii pentru a servi acestui scop, beneficiind de dotari tehnice de ultima ora.

Unul dintre principalele obiective ale One to One Nursing Home este sa ofere la cel mai inalt standard acomodare si ingrijire personalizata pentru fiecare rezident in parte, in acelasi timp, pastrand si incurajand independenta si intimitatea fiecaruia.

Citeste mai departe...